Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Greps efter mopedflykt

(Uppdaterad 10.50) En 41-årig man är misstänkt för att ha gjort ett inbrott i ett förråd på Mäsenvägen på Vallby natten till tisdag.

En granne såg hur två män bröt sig in i förrådet och ringde polis. När de båda männen stack i väg på en moped sprang grannen efter.

Det var strax innan två på natten mot tisdagen som polisen fick in samtalet från grannen. Polisen tog upp jakten på de misstänkta inbrottstjuvarna och lyckades gripa den 41-åriga passageraren som under flykten ramlade av mopeden utan att skada sig. Föraren av mopeden hann undan.

– Polispatrullen hittade stöldgods. Det var bland annat en kasse öl och fiskeutrustning, säger Anders Nygren, vakthavande befäl vid Västeråspolisen.

Den misstänkte 41-åringen är sedan tidigare känd av polisen i inbrottssammanhang. Efter förhör beslutade åklagare att anhålla mannen.

Ännu på tisdagsförmiddagen var den försvunne föraren på fri fot.

- 41-åringen som sitter anhållen skvallrar inte på sin kamrat, säger Jouni Mäkinen vid Västmanlandspolisens krimjour.

Polisen kommer att utreda om de två männen - åtminstone den anhållne 41-åringen - är inblandade i flera tidigare brott de senaste veckorna där signalementet handlat om två män på moped.

41-åringen är som sagt var känd av polisen sedan tidigare:

- Han har inte varit på fri fot länge sedan senaste fängelsestraffet, säger Jouni Mäkinen