Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gripen för grov taximisshandel

Polisen har hittat den man som misshandlade taxichauffören Taher Bukani grovt den 21 augusti.

– De undersökte telefontrafiken till Taxi Västerås vid tre- och fyratiden på söndagen den dagen och hittade honom på så sätt, säger Taher Bukani och fortsätter:

– Han har erkänt, har jag hört. Polisen har gjort ett bra arbete.

Han är tacksam mot polisen – och kritisk till att den kamera som Taxi Västerås betalat dyrt för, och som ska ge en säkrare arbetsmiljö för taxichaufförer, inte fungerade. Hade den fungerat – så hade förmodligen polisen kunnat hitta de skyldiga mycket fortare.

– Taxi Västerås taxiägare betalar stora pengar för utrustningen – och så fungerade den inte. Skandal!

Under fredagseftermiddagen gick information ut via taxiväxlar till taxichaufförer i Västerås om att en misstänkt för misshandeln hittats.

– Det är en stor lättnad, säger Taher Bukani både för egen del och för sina många kollegers räkning.

Han lider fortfarande av sviter efter den brutala misshandeln, som skedde på Önsta-Gryta vid fyratiden på söndagen 21 augusti då två män valde att försöka springa ifrån taxinotan sedan Taher Bukani kört dem dit från Max hamburgerrestaurang på Hälla.

Taher Bukani hann upp den ena smitaren – som slog ner och rånade honom på ett mycket våldsamt sätt. Han behövde sjukhusvård flera dagar efteråt.

– Jag är fortfarande sjukskriven. Jag fick en rejäl hjärnskakning. Läkarna sade att det får ta den tid det tar. Jag ser fortfarande inte perfekt på ett öga. Jag ska träffa en specialist för värk i rygg och axlar.

Polisens utredare var under fredagen inte tillgänglig för kommentarer.