Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grön 30-åring firar i Västerås

700 deltar på Miljöpartiets kommun- och landstingsdagar i helgen. Däribland finns namn som Per Gahrton och Åsa Domeij som vill prata grön politik och dessutom fira att partiet fyller 30 år.

– Det är bra med en blandning av allvar och fest. Det ska bli väldigt roligt. Man får en kick av att träffa andra som jobbar för samma sak som en själv, säger Kristina Birath, sammankallande för Miljöpartiet de gröna i Västerås.

För andra året i rad arrangeras Miljöpartiets (MP) kommun- och landstingsdagar i Västerås. På programmet står seminarier och paneldebatter som är öppna för allmänheten.

I år präglas evenemanget av att det är 30 år sedan Miljöpartiet de gröna bildades och ikväll är det födesedagsfest för partiet.

På programmet finns dessutom en jubileumspanel med anledning av 30-årsfirandet. Panelen ska med avstamp i Per Gahrtons bok Det gröna genombrottet – mina trettio år med miljöpartiet (2011) diskutera åren som gått. De ska även blicka framåt och samtala om partiets position i svensk politik på sikt.

I panelen sitter MP:s initiativtagare Per Gahrton, partiveteranen Åsa Domeij, journalisten och författaren Barbro Hedvall med flera. Jubileumspanelen är ikväll klockan 17.

Invigningen är idag och sedan följer ett fullspäckat program på Aros Congress Center, med avslutning vid lunchtid imorgon.

Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin deltar också i kommun- och landstingsdagarna i Västerås.