Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grönt ljus för idrottshall på Bjurhovda

Överklagan ledde ingenstans. Nu kan byggplanerna bli av.

En ny idrottshall kan börja byggas vid Bjurhovda centrum. Bostadsrättsföreningen som överklagat planerna på en idrottsanläggning i området har nu fått avslag på sin överklagan av både länsstyrelsen och regeringens Miljödepartement. Regeringen anser bland annat att det inte finns fog för föreningens oro över ökad trafik och brist på parkeringsplatser kring en framtida idrottshall.

Detaljplanen för ombyggnad av Bjurhovda centrum antogs av ett enigt kommunfullmäktige i december 2009. Ursprungsplanen innebär att den övre delen av dagens centrumbyggnad rivs och ersätts av en ny byggnad som innehåller en idrottshall som kan användas av Bjurhovdaskolans elever, familjecentrum, servering, öppen förskola, fritids och fritidsgård.

Men hur och när centrum byggs om är ännu oklart.

– Planerna har stått still länge men vi ska titta på dem igen. Behovet av en idrottshall finns fortfarande men det är ju fler funktioner som ska samverka, säger Stefan Brandberg, strateg vid kultur-, idrotts- och fritidsnämndens stab i Västerås.