Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grönt ljus för skejtpark

Nu är det äntligen dags för Västerås skejtare att få sin betongpark. Ämnet har varit på tapeten till och från under åren men frågan har inte drivits igenom förrän nu.

- Det har pratats fram och tillbaka om det men det är senaste året som det verkligen drivits fram att vi ska göra något för våra ungdomar, fast det är ju inte bara ungdomar som skejtar nu, säger Lars Wiberg stadsträdgårdsmästare.

I år ska detaljerna spikas och 2013 ska den efterlängtade skejtparken byggas på Lögarängen. Någon skiss över parken finns det dock inte ännu.

- Vi vet inte exakt placering på betongparken, så innan det är utrett kan vi inte ta fram hur den ska se ut, säger Lars Wiberg, men det blir något rejält.

10 miljoner kronor finns avsatt för projektering och bygge av den nya betongparken. Inspiration har tekniska nämnden hämtat från bland annat Malmö.

- Den i Malmö, Stapelbäddsparken, är ett föregångsexempel, säger Hans Näslund direktör vid tekniska nämndernas stab. Nu ska vi utreda och planera för en liknande.

Carin Lidman, ordförande i tekniska nämnden kallar Stapelbäddsparken ”spektakulär”. Hon berättar att de haft kontakt med en väldigt engagerad, lokal, skejtare och att valet av placeringen sker i samråd med de som ska komma använda den.

- Vi vill ha en plats där vi kan skapa positiva möten, säger hon.

Hon påpekar också vikten av att betongparken placeras centralt, på en öppen plats, inte i skymundan.

- Det är viktigt med kommunikationer för det här kan locka folk från andra kommuner.