Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grönvitt saknar 500 000

VSK Fotboll har bara en vecka kvar till deadline. Klubben saknar fortfarande cirka 500 000 kronor för att kunna säkra elitlicensen. – Jag hoppas att vi klarar det, säger ordföranden Peter Brandt.

Den 10 augusi släppte VSK bomben: klubbens elitlicens är hotad och tvångsdegradering väntar om klubben inte får fram 1 miljon kronor före den 31 augusti.

Eftersom VSK ligger på nedflyttningsplats i superettan riskerar laget att få spela i division 2 nästa år.

Nu har det gått två veckor sedan VSK gick ut och berättade om det krisartade läget – och det är en lång väg kvar.

Så här säger Peter Brandt om läget:

– Det har varit ett positivt gensvar från allmänheten och näringslivet. Vi har fått in en hyfsad slant och det är ungefär halva beloppet kvar. Vi måste försöka ta några kliv till, säger Brandt.

Tror du att ni kommer att klara det?

– Vi behöver ju ganska mycket mer innan vi är hemma. Är det något jag har lärt mig under alla år i näringslivet är att man inte kan ta ut något i förskott – pengarna måste vara inne på kontot. Och jag hoppas verkligen att vi har en miljon kronor på kontot nästa onsdag.

Hur stora gåvor har ni fått in från privatpersoner?

– Runt 4000 kronor är den största men vi har fått in många mindre belopp. Sedan har vi fått många fler livstidsmedlemsskap i klubben. Det är glädjande.

Enligt uppgifter till VLT var ett större företag inom möbelbranschen berett att gå in och sponsra VSK med drygt 700 000 kronor – men så ser det inte ut att bli.

– Det där vill jag helst inte kommentera. Det är lite känsligt och det har varit många turer fram och tillbaka. Men det är inte aktuellt med ett sånt stort belopp. Det kan bli ett lägre. Mer vill jag inte säga.

Handen på hjärtat – ni har en vecka på er att få ihop en halv miljon. Kommer det att gå?

– Alla jobbar stenhårt för att lösa det här och jag har goda förhoppningar om att vi klarar det.