Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grunden faller sönder – men åtgärder dröjer

Hål i husgrunden och ena brandutgången skyms av buskage. Förskolan Mariposa på Bäckby är missnöjd med hur Mimer sköter fastigheten.

Förskolans chef Julia Scheiber visar att det finns sättningar med sprickor och stora öppningar i husgrunden nära ingången.

– Det här har vi påpekat länge men ingenting händer.

Mimer äger huset och ansvarar för underhållet.

Kommunens miljö- och hälsoskyddsförvaltning konstaterar i sin rapport att husgrundens skick är mycket dåligt.

På husets långsida har dessutom buskarna vuxit igen så mycket att det inte går att se den ena av de två brandutgångar som finns.

Enligt Julia Scheiber är det också det kommunala bostadsbolagets ansvar. Mimer är inte lika säkra på det men lovar åtgärda det om så skulle vara fallet.

– Det ser olika ut i olika avtal. Men jag ska kolla upp det. Jag har inte sett att det var igenvuxet men självklart ska det klippas, säger områdeschef Annelie Pettersson.

Varför har ni inte lagat husgrunden?

– Det skulle ha varit gjort men nu har vi sett att det inte är det. Vi har tagit ny kontakt med entreprenören för det måste fixas till.

Men problemet har ju funnits länge. Varför är det inte åtgärdat?

– Flera har varit inblandade och lärdomen är att det är bättre att det bara är en.