Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gruset kan bli guld

(Uppdaterad 16.40) Robin Söderling är i final i Paristennisen efter en tre och en halv timme lång femsetare. Han skickade hem tjeckiske Berdych med 6-3, 3-6, 5-7, 6-3, 6-3.

Med ett mästerligt break till 6-3 tog Söderling hem matchen och en leende Söderling kan börja förbereda sig på final mot antingen Nadal (med största sannolikhet eller österrikaren Jürgen Melzer. Den semin avgörs härnäst.

Berdych tappade första setet i Franska öppna tennismästerskapen på Roland Garros, bland annat efter flera till synes enkla misstag. Vid ställningen 3-2 och fördel Söderling i Berdychs serve avslutade tjecken med ett dubbelfel och 4-2 var ett faktum.

På samma sätt förlorade Söderling andra set; flera till synes enkla misstag, Söderlings bollar tycktes älska nätet och även han gjorde sig skyldig till ett dubbelfel. 3-6 efter break av Berdych.

Dock förlorade Söderling tredje set med 5-7 sedan Berdych fått ett viktigt break till 5-6. Fler enkla missar av Söderling.

I fjärde set revanscherade sig Söderling med ett break och setbollen till 6-3 var mästerlig. Då förlåter man alla bollar i nät och dubbelfel.

Under matchen slog Söderling åtta dubbelfel mot tjeckens fem, andelen serveess blev 18 för Söderling, 21 för Berdych.

Viktigt break för Söderling vid 3-3. Dessförinnan break för både Söderling och Berdych vid 1-0 och 1-1 i setet. Därefter nytt break vid matchavgörande 5-3 för Söderling och segern var ett faktum.