Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldregn över ABB Industrigymnasium

Skolan prisad på SM i Ung Företagsamhet

Annons

På tisdagen avgjordes SM i Ung Företagsamhet.

Och det blev ett riktigt guldregn över Västerås och ABB Industrigymasium.

Kvällen inleddes med att skolan utsågs till Sveriges bästa skola för unga företagare.

– Jag känner en stor stolthet över vinsten och över lärarnas och elevernas prestationer. Att driva UF-företag ger eleverna en möjlighet att utvecklas och jag vet att vi bidrar till ett mer företagsamt Sverige. Vinsten kommer att öka motivationen och lusten att jobba vidare med ungt företagande hos oss, säger Hans Jakobsson, rektor på ABB Industrigymnasium, i ett pressmeddelande.

Juryns motivering till utmärkelsen lyder så här:

"Årets UF-skola har en tydlig strategi och en visuell plan för vad de vill åstadkomma. Lärarna har en mycket hög tilltro till elevernas förmåga att vara företagsamma. Eller som en elev har sagt – skolan erbjuder dörrar, men vi elever måste öppna dem själva. Skolans nära samarbete med regionens företag inte bara berikar och gör utbildningen bättre utan är avgörande för elevernas utveckling.

Det imponerande sätt med vilket skolan väver samman UF-konceptet med övrig utbildning sporrar eleverna att anta utmaningar som i sin tur leder till att världen blir en ännu bättre plats att leva i. Den vinnande skolan 2015 är ABB Industrigymnasium i Västerås.”

Skolan fick även pris för årets samhällsentreprenör för företaget Tech4All UF (Alex Andersson, Hannes Granberg, Mattias Vikgren) och vann Microsoft App-tävlingen genom Markit UF där Björn Söderberg, Ebba Brauer och Jacob Klintberg finns med.

Se samtliga vinnare och finalister från SM i UF här.