Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldregn över VBMF

Det blev nio guld för Västerås badmintonförening när Arosfjädern annordnades i helgen. Bland annat både i herrarnas och damernas A-klass. – Helt fantastiskt, säger tävlingsansvarige Anders Johansson.

Denise Shen och Anders Ström var båda tippade att ta sig till kvart- eller semifinal.

Men efter helgens slut gick de båda hem med guld runt halsen. – Det var lite oväntat, men jätteroligt att de kunde gå så långt, säger Anders Johansson

Och fortsätter:

– Denise (Shen) var jätteglad och nöjd när jag pratade med henne. Hon har verkligen tagit ett steg uppåt.

Förutom guld i A-klasserna blev det även guld i herrsingel B och C, damsingel C, herrdubbel B och C samt några ungdomsklasser.

– Det är jätteroligt att det går bra, vi har både en bra topp och en bra bredd som vinner guld, det är en klubb på frammarsch, säger Johansson.

Hur kommer det sig?

– De tränar ungefär fyra gånger i veckan och vi har fått in två bra nya tränare som har hjälpt alla att ta ett steg upp i utvecklingen, så det ser bra ut.

Och VBMF:s Alexandra Leander håller med.

– Det är roligt när det går bra för klubben och det känns som att vi är på väg framåt.

I helgens tävling gick det inte riktigt hela vägen för Leander som åkte ut i åttondelsfinalen i damernas A-singelklass.

Men hon har mer att ge.

– Det var väl sådär rent spelmässigt. Jag kunde nog ha presterat lite bättre. Jag hade inte riktigt orken och jag kunde ha spelat smartare ibland, säger Leander.