Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldtränare tar över VIK

VIK Hockeys nye tränare är klar.
Det blir Mats Waltin som ska försöka ta klubben till elitserien.
- Det finns en ambition att klättra uppåt, säger Waltin till vik.se.

VIK har jobbat länge i det tysta med att presentera ett starkt tränarnamn.

Nu är det i hamn.

Mats Waltin har skrivit på ett tvåårsavtal.

- Jag lockades av det sportsliga erbjudandet jag fick av klubben. Det var inte mycket att fundera på. Jag tilltalades av arbetsuppgiften, säger han i en intervju på klubbens hemsida.

Vilken typ av ishockey förespråkar du?

- Det är tveklöst en ishockey som innehåller mycket skridskoåkning och ett offensivt spel. Mycket fart och så offensivt som möjligt samtidigt som det ska vara poänggivande också. Men en aggressiv och offensiv ishockey.

57-årige Waltin har ett vasst hockey-cv.

Spelarkarriären gav honom en plats i Tre Kronor under tolv internationella turneringar.

Han vann fyra ligatitlar, två i Sverige och två i Schweiz. Dessutom belönades Waltin med Guldpucken år 1976.

Som tränare har han varit runt i en del olika klubbar. Han har gjort sex år i Schweiz - och två år i Österrike.

Men det är i Djurgården han haft de största framgångarna. Tillsammans med Hardy Nilsson ledde Waltin DIF under guldåren i början av 2000-talet. Dessutom var han sportchef tre år i klubben.

Senaste uppdraget hade han 2008 som förbundskapten över Slovenien i Kanada-VM.

Nu gör han alltså comeback efter ett längre uppehåll.

- Det har känts bra att ha haft möjlighet att distansera sig och känna glöden komma tillbaka. Och nu blev jag jäkligt glad att få chansen att komma tillbaka som tränare, jag har känt sista tiden att det är det jag vill hålla på med.

Hur bra koll har du på den allsvenska hockeyn?

- Jag har skaplig koll på den allsvenska hockeyn. Det har poppat upp väldigt mycket namn och säga att jag är uppdaterat vore att ta i, för det jämför jag med att ha väldig koll på alla lagen och de flesta spelarna. Så är inte fallet. Men det ser jag som positivt, jag kommer in i det med ett friskt tänk där jag undan för undan skapar en uppfattning utifrån det jag ser, säger Waltin till vik.se.

Han fortsätter:

- Det finns mycket att göra, men jag tror också att det finns en stark ambition att genomföra det som ska göras för att börja en klättring uppåt.