Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gulsvart ställs mot Leksand

Sperrle vaktar kassen och ”Messy” debuterar.

Förlust med 2–5 i träningsmatchen mot Bofors IK senast, på onsdag väntar Leksands IF i Hedemora.

– Vi har pratat lite om attityd. Inställningsmässigt var det under vad vi hade förväntat oss mot Bofors. Jag tror att grabbarna kommer att vara med på noterna nu, säger den assisterande VIK-tränaren Bert Robertsson.

Vad vill ni få ut av träningsfighten mot seriekollegan Leksand?

– Vi vill ju sätta en värdegrund, att man gör sitt jobb på isen. Det finns inga ursäkter att inte vara professionell. Det är ju roligare om alla är med för att vinna istället för att man bara städar av 60 minuter, som var fallet mot Bofors senast.

VIK Hockey saknar fortfarande fyra backar – Andreas Lindh (hälseneskada), Alexander Ribbenstrand (axelskada), Per Helmersson (ej spelklar efter hjärtproblem) och Jonas Emmerdahl (fotskada).

– Men (Jonas) Leetma är tillbaka, så vi kan mönstra sex backar.

Övrigt noterbart i truppen?

– Daniel Sperrle kommer att stå i mål och ”Messy” (Marcus Jonsson) är med och lirar. Han går in i en kedja med Markus Ljungh och Fredrik Johansson, säger Bert Robertsson.