Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gunhild saknar redan trädet

Gunhild Lindström bodde i huset på Papegojvägen 9 när en björk planterades för 63 år sedan. Under gårdagen fälldes trädet och Gunhild kommer att sakna det.

Gunhild och hennes man flyttade in i en hyreslägenhet på Papegojvägen för 65 år

sedan. Nu är hon änka sedan 19 år.

– När min man levde hade vi bil och åkte ofta ut i skogen. Men när han gick bort har jag inte haft möjlighet att göra det. Jag har

i stället suttit under den stora björken på framsidan för att få svalka när det har varit varmt, säger Gunhild.

– På höstarna har jag kunnat se alla möjliga småfåglar i björken. I bland har det varit runt 100 sidensvansar i trädet. Det har varit roligt att titta på.

Under måndagen sågades först grenar bort på björken innan den sedan fälldes.

Gunhild Lindström tittade på när trädet sakta togs ner.

– Jag kommer att sakna trädet. Det finns en björk på gaveln som jag också kan sitta under. Men då kan jag inte se när folk kommer in på gården eller när någon cyklar förbi. Det är tråkigt.

– Jag trivs annars bra i lägenheten och är nöjd med fastighetsägaren. Jag har inga planer på att flytta, utan ska bo kvar så länge jag orkar, säger Gunhild, som är 86 år.

Per Hjalmarsson är fastighetsägare i hyreshuset där Gunhild bor. Han anlitade företaget Västmanlands trädfällning HB.

– Vi tar ner björken för att bilarna på gårdens parkering blir kladdiga av frökapslarna. Det har också funnits en risk att grenar ska ramla ner över bilar, säger han.