Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

GW: "Gissningsvis kommer han att klara sig"

Artikel 41 av 58
Fatima Berggren
Visa alla artiklar

Fyndet av kvarlevor i ett skogsparti behöver inte betyda att den misstänkte mannen kan bindas vid brottet. "Kan de inte styrka dödsorsak så blir det erfarenhetsmässigt knepigt", säger professor Leif GW Persson till Expressen.

Annons

Den 19 januari häktas en 53-årig man, på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefriden.

Att det nu hittats skelettdelar som kommer från Fatima Berggren behöver inte betyda att den misstänkte kan bindas vid brottet, säger Leif GW Persson till expressen.

– Är hon inte knivhuggen eller skjuten i någon skelettdel samt att man inte kan styrka dödsorsak så blir det erfarenhetsmässigt knepigt att styrka dödsorsak. Gissningsvis kommer han att klara sig i kraft av att hon har legat så länge, säger GW. Såvitt han inte har erkänt, och det har i så fall undgått mig.

Fallet Fatima Berggren – detta har hänt

18 maj 2017: Fatima Berggrens dotter ringer och gratulerar Fatima på födelsedagen. Det är sista kända gången någon hör av Fatima.

24 maj 2017: Fatima Berggren anmäls försvunnen.

1 juni 2017: Polisen inleder en förundersökning om misstänkt människorov.

10 augusti 2017: Polisen dyker i Svartån efter Fatima Berggren.

5 september 2017: Missing People kopplas in i sökandet.

10 september 2017: Missing People genomför en andra sökinsats efter Fatima Berggren.

26 september 2017: Två män, 46 och 53 år gamla anhålls. 53-åringen misstänks för mord alternativt människorov och 46-åringen misstänks för skyddande av brottsling. De anhålls som skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

27-28 september 2017: Polisen söker intensivt i anslutning till en fastighet belägen utanför Västerås.

29 september 2017: 53-åringen försätts på fri fot. Misstankarna mot honom kvarstår. 46-åringen häktas misstänkt för narkotika– och vapenbrott. Misstankarna mot honom i Fatimaärendet kvarstår.

8 oktober 2017: Missing People söker på nytt efter Fatima Berggren.

19 november 2017: Ny sökinsats anordnas av Missing People. Under den sökinsatsen hittades av en ren slump ett automatvapen som använts vid skottlossningen mot en polismans villa i Västerås.

4 december 2017: Polisen meddelar att man fortsätter samarbetet med Missing People och ska koncentrera sökandet till området norr om Norrleden och längs Svartån.

16 januari 2017: Den tidigare aktuelle 53-årige mannen grips på nytt och anhålls av kammaråklagare Jenny Alriksson.

19 januari 2018: 53-åringen häktas vid Västmanlands tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord och brott mot griftefriden.

8 april 2018: Skelettdelar hittas i ett skogsparti på Önsta-Gryta.

10 april 2018: Det står klart att det är Fatima Berggrens kvarlevor som hittats.