Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnasieskolor utan ordning på ekonomin riskerar skolgången

Majoriteten i Västerås smiter från sitt ansvar för gymnasiet

Den ekonomiska kontrollen och uppföljningen verkar helt ha gått S-styret förbi. Majoriteten i Utbildning- och Arbetsmarknadsnämnden har under året godkänt stora underskott för vissa gymnasieskolor och samtidigt tvinga andra gymnasieskolor att gå med höga vinster.

Det blir något ironiskt med tanke på några partiers syn på just vinster i välfärden.Under senaste nämnden togs en ny budget som återigen inte satsar på gymnasieskolan. Det är en fördelning av pengar som inte har som syfte att leverera bättre undervisning utan som är till för att kompensera tidigare underfinansierade investeringar.

Vi från oppositionen är kritiska. Vi behöver bättre kontroll och styrning men framförallt måste vi stoppa underskotten i våra gymnasieskolor. Ekonomin bör innehålla satsningar och tydligt koppla ekonomi till målstyrning.

Samtidigt som några gymnasieskolor kämpar för att hålla sig över ytan, lanserar majoriteten nya satsningar som bland annat innebär dubblering av hyreskostnaderna för en gymnasieskola, som redan idag tampas med stora underskott i flermiljonerklassen.

Majoriteten måste ta ansvar för Västerås ekonomi och särskilt för våra gymnasieskolor.Ni måste våga säga nej till mediala feelgood-satsningar till förmån för en mer ansvarsfull ekonomi.

Annars riskerar vi inom några år alla gymnasieelevers skolgång och möjlighet att ha en rimlig finansiering av densamma.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel