Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnasiet nästa för tusentals nior

Eleverna i årskurs 9 står inför ett viktigt val, valet till några av alla gymnasieprogram som erbjuds. På gymnasiemässan på Bombardier Arena får de vägledning.

På mässan, som arrangeras av Gymnasieantagningen för tolfte året, presenterar 9 kommunala och 16 fristående gymnasieskolor sina program i går och till efter lunch i dag.

Nästan 3 000 besökare, gymnasieungdomar och föräldrar, väntas besöka mässan, som i går även hade kvällsöppet.

– I Västerås finns 1 500 elever i årskurs 9, men hit kommer även elever från Hallsta, Sura, Sala och Fagersta samt elever från introduktionsprogrammet, sa Eva Stenström, Gymnasieantagningen.

Felicia Larsson och Rebecca d’Adda, går på Tranellska, hotell- och turistprogrammet. De stod vid skolans monter och delade ut information om skolan.

– Vi känner att vi har valt precis rätt, säger båda enstämmigt.

– Jag brukar säga åt mina elever, att alla som är engagerade får jobb efter utbildningen, sa Annmarie Larshans Larsson, lärare på programmet.

Från Vallaskolan i Sala kom bland annat ett gäng nior som berättade att de var särskilt intresserade av IT-gymnasiet och Wijkmanskas program.