Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hackermamman till Stockholm – för att tala ut om nya tekniken

52 år och teknikfreak. Då får Runi Wold smeknamnet ”Hacker Mom” – och åker till Stockholm för att föreläsa.

Till helgen är det för tredje året i rad dags för GeekGirlsMeetup i Stockholm. Evenemanget är för ett nätverk av kvinnor – mestadels unga – som är intresserade av IT, entreprenörskap och allt som hör det till.

En av arrangörrerna är Heidi Wold som tidigare bott i Västerås. Men på plats kommer också hennes mamma Runi Wold vara. 52-åringen som fått epitetet ”Hacker Mom”.

– Det var min dotter som gav mig namnet, säger hon och skrattar.

Anledningen är enkel. Trots att Wold den äldre kommer från en generation som sprungit fram och tillbaka till brevlåda för att kommunicera har hon tagit sig an det där med modern kommunikation – och kommit igång riktigt bra.

– Det började med att jag startade några bloggar och blev medlem på Facebook. Sedan har intresset fortsatt. Jag tycker om att lära mig nya saker. Men först var jag livrädd och trodde datorn skulle krascha om jag tryckte på fel flik.

Hackermamman är egen företagare och talar om vikten av att hänga med i utvecklingen.

– Om man tittar på var alla finns är det ju i sociala medier. Alldeles för många företag är för produktinriktade istället för kundinriktade. Via sociala medier går det ju att hitta kunder på ett helt nytt sätt.

I årets GeekGirlsMeetup är välgörenhetsorganisationen ActionAid inblandade, IT-tjejerna ska få uppdrag att lösa och visa sina kompetenser. Wolds föredrag kommer att handla om hur det är att vara äldre och anpassa sig till den nya tidens kommunikation. Och hur givande det kan vara.

– Jag har till och med fått min 83-åriga moster att gå med på Facebook. Hon tycker det är jättekul!