Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haddad: "Attack mot polis visar allt större hänsynslöshet hos de kriminella"

 
Skottlossningen mot polismannen och hans familj
Visa alla artiklar

Liberalernas rättspolitiska talesperson Roger Haddad reagerar med bestörtning på uppgifterna om nattens beskjutning av en villa, där en polis med familj bor.

– De kriminella skyr inga medel. Vi måste fortsätta och intensifiera arbetet mot de kriminella det gäller främst arbetet mot narkotikahandeln och inte minst få stopp på införseln och tillgången på illegala vapen, säger Roger Haddad i ett pressmeddelande.

– Detta är ytterligare ett exempel på det grova våldet och hotet mot svensk polis, det är en attack mot hela samhället när kriminella försöker tysta och skrämma. Men vi får aldrig låta Västerås hamna i händerna på de kriminella där en parallell struktur byggs upp där de lever vid sidan av lagen, tystar vittnen men också försöker utöva påverkan på rättssamhället, säger Roger Haddad.

Till VLT säger Roger Haddad:

– Vi har tyvärr sett flera grova brott där vi även sett skjutningar och försök till mord. Parallellt har vi färre poliser och färre poliser i yttre tjänst. Liberalerna uppmärksammar denna fråga återkommande eftersom detta resulterar i att polisen inte bara tvingas prioritera ner vardagsbrott och det brottsförebyggande utan även mellan grova brott och det är en allvarlig utveckling.

Läs mer: Skottlossning i natt mot polismans villa

Läs mer: Skottlossningen på Hagaberg riktad mot polisman – grannar chockade: "Man finner inte ord"

Läs mer: Rikspolischefen är på väg till Västerås efter beskjutningen

Läs mer: Götblad om attentatet mot polisbostaden: "Detta är helt oacceptabelt"