Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haddad (L) kräver ny lagstiftning för att stoppa illegala vapen

Roger Haddad, riksdagsledamot från Västerås och Liberalernas rättspolitiska talesperson, vill att regeringen ser över lagstiftningen och föreslår ändringar för att lättare kunna komma åt alla illegala vapen som är i omlopp.

– I tisdags meddelade Högsta domstolen i en dom att innehav av fem automatkarbiner och stora mängder ammunition inte uppfyller kriterierna för synnerligen grovt vapenbrott, konstaterar Roger Haddad i ett pressmeddelande.

Haddad ställer nu en skriftlig fråga i riksdagen till statsrådet Morgan Johansson (S) om regeringen är beredd att se över lagstiftningen.

– Sverige har de senaste året drabbats av flera skjutningar där allt skarpare vapen använts, säger Roger Haddad.

– Vi måste bemöta illegala vapen med kraft, och vapenlagstiftningen måste återspegla allvaret i brott som dessa. Om innehav av fem automatgevär med ammunition inte räknas som ett synnerligen grovt vapenbrott undrar man ju vad som egentligen krävs?