Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haddad: Polisen måste agera mot bilbränderna

Artikel 16 av 16
Bilbränder
Visa alla artiklar

Liberalernas rättspolitiska talesperson Roger Haddad är oroad över de återkommande rapporterna om att bilar bränns ner, inte minst i västra Västerås och stadsdelen Bäckby.

I helgen brann tre bilar i Bäckby centrum – en av många incidenter under senaste tiden där bilar har tänts på.

Läs mer: Fyra bilar förstörda i bilbrand i Bäckby centrum

– Kommunledningen måste gemensamt med Mimer och Polisen vidta fler åtgärder, vi kan inte sitta passivt och notera ökad skadegörelse och fler bilbränder, säger Roger Haddad i ett pressmeddelande.

– Mimer har ett ansvar för att de ansvarar för flera av parkeringarna i områdena men även kommunledningen måste se över om det är ökad kameraövervakning eller annan bevakning som måste till – tillsammans med de boende i området som kan arbeta förebyggande.

Som VLT skrivit om tidigare är Västerås "värsterås" vad gäller bilbränder. Ingen annanstans i Sverige brinner lika många bilar per tusen invånare som här, och Västerås har toppat statistiken i flera år.

Läs mer: VLT granskar bilbränderna: "Vissa mår bra av att bränna bilar"

Roger Haddad har sedan tidigare varit engagerad i frågan. I augusti förra året lämnade han in en skriftlig fråga till inrikesminister Anders Ygeman – han ville att regeringen skulle ta en tätare kontakt med försäkringsbolagen.

– Polisen måste också vidta åtgärder för att få fast de som ägnar sig åt dessa bedrägerier och det måste göras tillsammans med försäkringsbolagen – man ska inte kunna tjäna pengar på att ägna sig åt detta, säger Roger Haddad.

Läs mer: Brittisk press rasistvinklar VLT:s rapportering om bilbränder