Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hade amfetamin i kylskåpet och cannabis i sängen– döms till fängelse

En polispatrull såg den 33-årige västeråsaren i närheten av en butik och tyckte att han såg påverkad ut. Det var början på hans färd mot fängelset.

Annons

I maj i år såg polispatrullen den i dag 33-årige mannen utanför en livsmedelsaffär i Västerås. De stoppade honom och förde honom till polishuset för provtagning och förhör. Provsvaren visade senare att han hade spår av cannabis, amfetamin och ecstasy i urinen, så det var motiverat att han stoppades.

På grundval av det faktum att han var påverkad fick polisen tillstånd att titta närmare i 33-åringens bostad.

Läs också: Duo tjänade hundratusentals kronor på droger – odlade cannabis i sovrummet

I två burkar i kylskåpet låg sammanlagt 80 gram amfetamin. I en glasburk, en påse och en plastlåda som låg i sängen samt i en byrålåda låg 450 gram hasch och marijuana. Dessutom fanns diverse förbjudna tabletter i bostaden.

33-åringen försvarade sig med att han haft en rejäl fest i bostaden några dagar tidigare och att någon deltagare kan ha ställt burkarna i hans kylskåp. Cannabisen medgav han var hans, och att han köpt stora mängder för att få ner priset.

Västmanlands tingsrätt dömde honom för innehav av all narkotika, plus innehav av en elpistol som tagits i beslag vid annat tillfälle från honom.

Straffet blir tio månaders fängelse.