Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hade död katt i soffan

Fagerstamannen kunde inte förklara hur han kunde ha två döda katter hemma. Han döms nu för djurplågeri.

När Länsstyrelsen kom på inspektion hittade de en förmultnad, död katt i garderoben och ytterligare en död katt i soffan hos mannen, som är i 60-årsåldern. Mannen hade fem levande katter i huset, och dessa hade vanvårdats, enligt Länsstyrelsen.

Katterna hade inte fått tillräckligt mycket mat och vatten, de var smutsiga och hade inte tillräckligt många kattlådor att gå på. Västmanlands tingsrätt finner mannens förklaring till hur det kom sig att han hade en död katt i garderoben och en i soffan ”anmärkningsvärd”.

Mannen själv hävdar att han har varit sjuk och inte kunnat röra sig, men tingsrätten menar att vanvården pågick även utanför sjukdomsperioden. Rätten anser att vanvården är allvarlig och skulle kunna leda till fängelsestraff. Men eftersom 60-åringen är ostraffad sedan tidigare döms han till villkorlig dom med dagsböter.