Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Håkantorpsskolan kunde mest

Håkantorpsskolan 5A är Västmanlands kunnigaste och snabbaste femteklass.

På tisdagskvällen blev det klart att klass 5A på Håkantorpsskolan är Västmanlands kunnigaste och snabbaste femteklass. Efter mötet mot Hamreskolan klass 5 Röd, i tisdagskvällens lokala final i Vi i femman, vann Håkantorpsskolan en spännande final.

Programledare Mattias Rensmo var tvungen att plocka fram en utslagsfråga för att skilja lagen åt. Den löd: "Hur många sekunder går det på en minut?". Snabbast på knapparna var Håkantorpsskolan som gav det rätta svaret "60".

Slutresultatet blev 14-13 till Håkantorpsskolan, där Victor Bergman och Elin Lövstrand ingick i laget, tillsammans med experterna Natalie Dayan, Dunya Khorshid och Lurin Ali.

I Hamreskolan lag, som var en knapptryckning från vinsten, ingick Karin Fahlbeck Carlsson och Jakob Andersson, med experterna David Sundstedt, Hanna Koba och Samuel Jacobsen.