Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktad för skottdrama

En 23-årig man häktades på fredagsmorgonen misstänkt för inblandning i skottdramat vid Centrallasarettet förra helgen.

Det var natten till lördagen den 5 juni som en 18-årig yngling kom i bil till Centrallasarettet tillsammans med tre andra personer.

Av allt att döma färdades inte 18-åringen i bilen frivilligt, och när bilen nått fram till Centrallasarettet uppstod tumult och 18-åringen sköts i benet.

Skottdramat bevittnades av flera utomstående och 18-åringen kom snabbt under kvalificerad vård. Närheten till Centrallasarettets kvalificerade akutvård räddade 18-åringens liv - han förlorade mycket blod av skottskadan och hade med all säkerhet omkommit om han inte snabbt fått vård.

Polisen har sedan skottlossningen arbetat intensivt med att lösa fallet, som polisen tror har sin upprinnelse i någon form av uppgörelse.

Under måndagen kunde den nu häktade 23-åringen gripas och senare anhållas.

Inför Västmanlands tingsrätt nekade 23-åringen till att ha begått något brott, men tingsrätten häktade honom som på sannolika skäl - den starkare misstankegraden - misstänkt för människorov och medhjälp till försök till mord.

- Han var med i bilen, säger statsåklagare Bengt Kulin som leder förundersökningen.

De övriga två misstänkta är ännu på fri fot. Polisen söker en släkting till 23-åringen som misstänks ha varit med i bilen. Ytterligare en person fanns i bilen, hans identitet är ännu inte känd. Någon av de övriga två tros ha varit skytten.

I och med anklagelsen människorov står det klart att den skjutne 18-åringen inte följde med i bilen frivilligt utan har tvingats medfölja mot sin vilja.

Såväl den skjutne som den häktade 23-åringen är kända sedan tidigare av polisen.