Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktad företagare frisläppt

Den 63-årige västeråsföretagare, som suttit häktad i knappt två veckor misstänkt för bland annat grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott, släpptes på fredagsförmiddagen på fri fot.

Han bedöms inte längre kunna påverka utredningen.

Enligt kammaråklagare Per Hedman har utredningen hela tiden gått framåt och misstankarna mot 63-åringen har stärkts:

– Ingen är heller avskriven från utredningen.

Det var onsdagsmorgonen den 10 mars som ekoroteln slog till mot 63-åringen och två andra personer. Alla tre hämtades till förhör, anhölls och delgavs misstankar om bland annat grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

63-åringens ekonomiske rådgivare släpptes redan samma dag medan en 45-årig företagare från Eskilstuna i släpptes dagen efter. Den senare erkände i polisförhören i stora drag det som lades honom till last.

Misstankarna handlar om att 63-åringen låtit sitt numera konkursdrabbade företag betala ett privat aktieköp på totalt 13,2 miljoner kronor. 45-åringen har erkänt att han tog emot pengarna, men att han dessvärre ”glömde” att deklarera aktieaffären.

På Per Hedmans begäran häktades 63-åringen för knappt två veckor sedan:

– Vi har hållit en hel del förhör med 63-åringen, men vad som framkommit kan jag inte gå in på.

Något åtal är dock inte att vänta i det här skedet:

– Nej, visserligen har mycket utredningsarbete genomförts, men jag är inte framme vid ett åtal ännu, säger Per Hedman.