Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktade för två knivdåd

Västmanlands tingsrätt gick på åklagarens linje vid dagens häktningsförhandlingar mot de båda män, 25 och 26 år gamla, som misstänks för de båda mordförsöken på Gideonsberg 26 och 28 juli.

Som vlt.se tidigare berättat skulle de båda männen ställas inför häktningsdomaren vid Västmanlands tingsrätt idag. I början av augusti häktades båda misstänkta för knivdådet den 26 juli då en 40-årig man knivskars vid korsningen Bangatan-Hästhovsgatan.

Nya bevis har tillkommit mot de båda under tiden de suttit häktade för brottet den 26 juli som gjorde att statsåklagare Bengt Kulin nu begärt dem häktade även för knivdådet natten till den 28 juli då ett tidningsbud knivskars alldeles intill korsningen Bangatan-Hästhovsgatan.

Båda männen förnekade vid dagens häktningsförhandling att de begått något brott.

Efter en snabb överläggning fattade domaren beslut om att det finns sannolika skäl att misstänka männen för båda brotten. De är därför häktade under ytterligare två veckor.

Varför de båda männen ska ha – som åklagaren påstår – överfallit och nästan dödat två män är fortfarande okänt, eller belagt med förundersökningssekretess:

- Jag kan inte säga något om motivet till brotten, säger statsåklagare Bengt Kulin.