Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallå där ...

Yohanna Idha, som gästar Elektra bio ikväll för samtal efter premiär-visningen av filmen Katinkas kalas.

Berätta vad filmen handlar om!

– Det är en film om kulturkrockar där man vill visa hur stereotypa fördomar kan påverka hur man beter sig mot en person. Och att det kan vara svårt att bjuda in en ny person. För det är det som händer när Katinka har födelsedagskalas och har bjudit in sina vänner, som också är i kultureliten. Och så kommer hennes tvillingbror Joel dit, utan att vara inbjuden, och har med sig Linda som jag spelar – som är ett ragg från gårdagen. Och Linda är verkligen inte från samma värld.

Du vann priset Bästa kvinnliga skådespelare på Stockholm filmfestival för den här rollen. Hur kändes det?

– Det var helt otroligt. Det har varit etablerade skådespelare som vunnit tidigare. Så det var väldigt ärofyllt och en så fin gest från juryn.

Du spelar också monologen En dum blondin som gästat bland annat Tomaskyrkan här i Västerås. Vad handlar den om?

– Den berör de typiska problemen som ungdomar drabbas av idag. Med självförakt, självskadebeteende och ätstörningar. Och att det där är något man går och bär på och tror att man är ensam om.