Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hållplats stängs av för arbete – bussar får annan färdväg

Från och med 3 oktober och cirka tre veckor framåt stängs hållplatsen Källgatan av för VL:s stadsbussar 1, 3, 4 och 11 – men bara i riktning från centrum.

Anledningen är ett vägarbete på Stora gatans norra sida, vilket innebär att busstrafiken från centrum i riktning mot Oxbacken inte kan köras som vanligt.

I stället körs linjerna 1 mot Skälby, 3 mot Erikslund, 4 mot Brottberga och 11 mot Eriksborg en omväg mellan ordinarie hållplatserna Stora gatan och Oxbacken:

Från Stora gatan körs bussarna via Vasagatan och Cityringen så att bussarna även stannar vid hållplatserna Smedjegatan, Rudbecksgatan, Blåsbogatan, Biskopsgatan för att därefter svänga in på ordinarie linjesträckning på Stora gatan mot Oxbacken.

Busstrafiken i riktning mot centrum, alltså för linje 1 mot Bjurhovda, 3 mot Flygplatsen, 4 mot Finnslätten och 11 mot Viksäng påverkas inte av vägarbetet.

De bussarna kör ordinarie väg på Stora gatan mellan Oxbacken och Stora gatan och trafikerar alltså hållplatsen Källgatan på Stora gatans södra sida.

Vägarbetet kan bli klart tidigare eller senare än beräknat, slutdatum kommer att meddelas senare.