Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hallsta Basket drar sig ur

Hallsta Basket drar sig ur norrettan. Anledningen är att klubben inte lyckats hitta någon ny coach.
– Det är så trist men vi fixar det inte längre, säger ordföranden Tommy Thomsen.

Beskedet var inte helt oväntat. Hallstaledningen har i många år kämpat med knappa resurser, men lyckats ställa ett hyfsat lag på benen nästan varje år sedan klubben gick upp i ettan 2000.

Nu faller klubben på tränarfrågan. VLT rapporterade förra veckan om tränarjakten. Ramin Etemadi har inte den formella utbildningen som Basketförbundet kräver av coacherna i norrettan från och med i höst, och kunde därför inte fortsätta.

Martin Hjelm, som tidigare coachat HB, var på gång tillbaka men tackade nej – och Hallsta var tvunget att med kort varsel hitta en tränare med rätt formell utbildning.

Thomsen har varit i kontakt med fyra tänkbara tränare men inte lyckats få någon att tacka ja. Och med seriestart om drygt tre veckor gav han upp.

– Jag är jätteledsen, men det här går inte längre. Vi behöver verkligen en tränare för att stärka laget, det var ingen bra lösning med en spelande tränare (Etemadi).

HB har åtta spelare i truppen och de är fria att välja andra klubbar. Klubben har anmält ett lag i division 3.

– Det är som ett motionslag, det är på den nivån vi får köra.

Thomsen säger att klubben fortsätter – med undantag av division 1-laget – verksamheten som vanligt

– Det var inte så vi här tänkt oss, men det kan bli mer tid att satsa på ungdomsverksamheten. Där har vi inte varit så bra tidigare.