Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15 rum vandaliserade av inbrottstjuvar

Datorer borta, skrivbord uppbrutna, fönster sönderslagna, blomkrukor nervräkta. Det var ingen vacker syn som mötte de anställda som jobbar i S:t Larsgården.

Annons
Förstörelse. Kyrkvaktmästare Lars-Erik Byhlin och kyrkoherde Leif Lindh fick en massa extra arbete på grund av inbrottet och vandaliseringen. Foto: Mikael Johansson

 Det är inte första gången som tjuvar och vandaler tagit sig in i Svenska kyrkans lokaler i S:t Larsgården i Hallstahammar.

– Men det här är det värsta som de gjort, konstaterar Lars-Erik Byhlin, kyrkvaktmästare och ansvarig för lokalerna.

Det var någon gång under natten till tisdag som tjuvarna tog sig in i byggnaden. Av okänd anledning så utlöstes inte larmet.

Inbrottet upptäcktes tidigt på morgonen när en av städerskorna kom för att städa.

– Det har nog varit in i närmare 15 rum och letat efter grejer och förstört, säger Lars-Erik Byhlin.

Under tisdagen var det oklart exakt vad tjuvarna fått med sig. Någon inventering kunde inte göras förrän polisens tekniker sökt igenom lokalerna efter spår.

– Vad vi kunnat se har det försvunnit några bärbara datorer, säger vikarierande kyrkoherde Leif Lindh.

– Vi har skickat hem stora delar av personalen eftersom det inte går att göra något arbete förrän polisen har undersökt rummen.

– Det känns inte alls något roligt. Helt onödigt eftersom vi förutom datorerna inte förvarar något värdefullt i lokalerna, säger Leif Lindh.

Krossat glas. När inte tjuvarna tog sig in via dörren, så slog de sönder rutan i det intilliggande fönstret och kröp in.

Mer läsning

Annons