Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring slog ner fel kvinna efter fest

Den 20-åriga kvinnan slängde sig över 19-åringen, drog i håret och slog i ansiktet. Dagen efter bad hon om ursäkt på Facebook.

Annons
Den 20-åriga kvinnans ursäkt på Facebookchatten.

Den 19-åriga gymnasieeleven hade i början av september förra året haft en trevlig kväll på restaurang Westerqvarn. Det var när hon stod vid vägen och väntade på skjuts hem som 20-åringen från Hallstahammar helt plötsligt gick till attack.

Hon tog tag i 19-åringens hår och slog henne i ansiktet flera gånger.

– Det gjorde fruktansvärt ont och jag trodde håret skulle slitas av, berättar 19-åringen i polisens förundersökning.

19-åringen ramlar omkull på rygg. 20-åringen satte sig gränsle över henne och fortsatte att slå. Sedan ställer sig 20-åringen upp och sparkar henne i ryggen. 19-åringen försöker krypa undan och skydda sig.

Misshandeln avbröts av att ordningsvakter kommer till platsen. Flera personer blev vittnen till det som hände och är kallade som vittnen till rättegången.

19-åringen hade ingen aning om vem den som attackerat henne var. Hon fick dock veta det när två ytligt bekanta till henne sa sig veta vem det var.

Dagen efter tog 19-åringen kontakt med 20-åringen via Facebooks chat och undrade om hon har gjort henne något illa eftersom hon slog henne. Då bad 20-åringen om ursäkt och förklarar att hon tagit fel på person, det var inte alls 19-åringen som hon tänkt ge sig på.

Den 20-åriga kvinnan åtalas för misshandel. Hon säger i polisförhören att hon druckit mycket alkohol vid tillfället och att minnena är suddigt. Hon minns att hon ”vevat” mot en tjej. Men har inget minne av att ha sparkat eller dragit någon i håret.

– Det känns skämmig och allt var onödigt, säger hon i ett av polisförhören.

Mer läsning

Annons