Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äldre man hotad av släkting

En äldre man i Hallstahammar ville egentligen inte släppa in sin yngre släkting i bostaden men gav med sig. Då blev han hotad och nästan strypt.

Annons

En 29-årig man, skriven i Västerås, ville för några veckor sedan hälsa på en äldre manlig släkting i Hallstahammar.

Släktingen ville inte få besök eftersom han misstänkte att 29-åringen var narkotikapåverkad. Detta nekade 29-åringen till och ringde på hemma hos sin släkting. Till slut fick 29-åringen komma in i släktingens bostad eftersom han påstod sig vara kissnödig.

Väl inne hotade 29-åringen sin släkting och ska bland annat ha hållit upp en gaffel nära ansiktet på sin släkting. Dessutom ville 29-åringen ha släktingens mediciner.

Släktingen gav till slut 29-åringen 700 kronor i hopp om att denne skulle ge sig av. När det inte skedde, flydde släktingen in till några grannar och ringde SOS Alarm. 29-åringen följde efter och tog ett stryptag på sin släkting, samtidigt som han ska ha sagt något i stil med ”du ringer väl inte polisen”.

Detta hot bekräftas av grannarna.

29-åringen förnekar att han hotat eller gett sig på sin släkting, bara att de tjafsat lite och att han kände sig välkommen hos sin släkting.

Tingsrätten går emellertid helt på släktingens berättelse och dömer 29-åringen till fyra månaders fängelse för olaga hot, hemfridsbrott och övergrepp i rättssak. I straffet ingår också en fällande dom för våldsamt motstånd och snatteri i samband med att han samma dag försökte snatta parfym från Coop i Hallstahammar.

Mer läsning

Annons