Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är skolvägen otrygg? Nu vill kommunen veta

För att få en trygg och säker skolväg kommer eleverna i årskurs fem på Nibbleskolan i Hallstahammar och Vallbyskolan i Kolbäck att få svara på en enkät om hur de upplever vägen till och från skolan.

Annons

Undersökningen görs för att en trygg och säker skolväg.

Det var i början av förra året som politikerna i tekniska nämnden beslutade att utreda hur trafiksäkerheten och trafiksituationen ser ut i närheten av skolorna.

Nu när projektet drar igång finns flera delmål på vägen mot slutmålet.

Bland annat vill kommunen få svar på hur man kan hitta lämpliga förbättrings- och trafiksäkerhetshöjande åtgärder och att få fler elever att gå eller cykla till skolan.

Målet är att alla barn och deras vuxna ska känna sig trygga när barnen tar sig till och från skolan.

I enkäten får eleverna svara på frågor som handlar om hur de tar sig till och från skolan.

Det kommer även bli ett kartverktyg där eleverna får markera sin skolväg och göra markeringar där de upplever att det är trafikfarligt och där det känns säkert att ta sig till skolan.

- Det känns bra att vi äntligen är igång med den här utredningen. Kartläggningen är viktig för att vi ska ha något att utgå från när vi går vidare. Utifrån den kommer vi kunna föreslå förbättringar för att höja trafiksäkerheten för våra barn och ungdomar, säger Peter Ristikartano, vice ordförande i tekniska nämnden.

Mer läsning

Annons