Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand i lägenhet i Hallstahammar

(Uppdaterad 23.45) En person har förts till sjukhus och flera lägenheter fick evakueras efter en brand på en balkong i ett flerfamiljshus på Trädgårdsgatan på torsdagskvällen.

Annons
FOTO: LÄSARBILD

- En äldre dam har dragits ut ur lägenheten och förts med ambulans till sjukhus, säger Roger Götheden, vakthavande befäl vid polisen i Västmanland.

Räddningstjänsten fick larmet vid halv tiotiden på torsdagskvällen sedan en boende i huset mittemot sett att det brann. Enligt SOS Alarm var det en fullt utvecklad brand på en balkong i ett sjuvånings flerfamiljshus på Trädgårdsgatan i Hallstahammar. Enligt polisen är det ännu oklart hur branden startade men elden ska ha spridit sig till balkongdörren och även startat en mindre brand inne i lägenheten.

Lägenheterna intill fick evakueras i samband med släckningsarbetet. Enligt polisen fick 20 personer lämna sina hem under kvällen men flera av dem kunde återvända strax före klockan halv elva på kvällen sedan branden släckts och fastigheten vädrats ur.

- Det är ännu oklart om alla kan återvända till sina lägenheter i kväll eller om det måste ordnas boende på annat håll, säger Roger Götheden.

Centrallasarettet i Västerås uppger sent på torsdagskvällen att den äldre kvinnans tillstånd är stabilt. Hon ska ha andats in en del rök och får intensivvård men ska inte vara brännskadad.

Mer läsning

Annons