Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för tionde Drakbåtsfesten på Skantzsjön – även fiskdamm på land

Rekordmånga lag ställer upp i den tionde Drakbåtsfesten i Hallstahammar lördag 20 maj.

Annons

Så här såg det ut i fjol på Drakbåtsfestivalen. Nu håller deltagarna tummarna för att vädret blir bra på lördag.

– Till årets tävling kommer 36 tävlande lag, precis så många som får plats. Här finns inte bara fjolårets finalister utan också lag som kommer till start för första gången, vilket är glädjande.

Intresset har också varit rekordstort från samarbetspartners och sponsorer, säger Lions drakbåtsgeneral Arvo Metzmaa i ett pressmeddelande.

Läs mer: Festligt sjöslag på Skantzsjön i år också – datum spikat

Första deltävlingen startar klockan 11.30. Därefter följer ytterligare elva deltävlingar innan det blir kvarts- och semifinaler för att avgöra vilka lag som till sist kvalificerar sig till finalloppen som går klockan 17.

Åskådare som vill bekanta sig närmare med lagen ska ta sig till Brukshotellet redan klockan 10.45, då lagen presenteras på en scen.

Tävlingen avgörs i två klasser, herrar/mix och damer.

Tävlingssträckan är cirka 250 meter med start vid Sporthallen och mål vid Brukshotellet.

Lag som vill öka sin chans att ta hem en seger ställer även upp i bedömningsgrenen Best in show, där det gäller att klä ut sig på ett kul sätt och att komma på en hejaramsa som faller såväl jury som publik i smaken.

Efter tävlingen blir det fest på Brukshotellet.

Intill platsen där pråmen Albert står uppställd för renovering finns karuseller, hoppborg, fiskdamm och möjlighet till ansiktsmålning. Det säljs också lotter, glass och popcorn.

Överskottet från Drakbåtsfesten skänker Lions. De senaste årens överskott har främst gått till olika ungdomsaktiviteter i Hallstahammars kommun.

– Vi vill också bjuda Hallstahammar på en riktig folkfest. Det är vår stora utmaning och kan vi bjuda på detta och få ett litet överskott är vi mer än nöjda. Det sporrar oss att fortsätta med arrangemanget, säger Arvo Metzmaa.

Läs mer: TV: Så här festlig var tävlingen 2013

------------------------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare - och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

Mer läsning

Annons