Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dragspelsvirtuos trollband

Det blev både fartfyllt och vemodigt när dragspelsvirtuosen Maria Kalaniemi gästade Hallstahammar tillsammans med sina medmusikanter på söndagen.

Annons
Celebert besök. Maria Kalaniemi räknas till en av världens främsta dragspelsmusiker och i går spelade hon tillsammans med Olli Varis, till höger och Eero Grundström på Hammarteatern i Hallstahammar. Trion framförde finlandssvenska visor, polskor och traditionella ballader.

Det blev både fartfyllt och vemodigt när dragspelsvirtuosen Maria Kalaniemi gästade Hallstahammar tillsammans med sina medmusikanter Olli Vari, på gitarr, och Eero Grundström på tramporgel och munspel. Den en timma långa spelningen ägde rum på Hammarteatern inför cirka 75 åskådare.

Kalaniemi är finlandssvenska och flera av visorna som framfördes har rötter från den svenskspråkiga landskapen i Finland. Det blev många klämmiga polskor och traditionella ballader och en brudmarsch.

Två kända visor som tolkades var ”Så skimrande var aldrig havet” och finalnumret ”I fjol såg gick jag med herrarna i hagen”. Alla låtar belönades med en kraftig applåd av en till synes djupt imponerad publik.

– Ni är en jättefin publik. Annat är det på andra sidan Östersjön, skämtade Maria Kalaniemi, men tillade snabbt:

– Nåja, Finland har sina goda sidor de också ...

Annons