Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter personalbråken - nu organiseras äldreboendet om

Samarbetsproblemen på Källbogården i Surahammar ska redas ut. Socialnämnden hoppas att flera åtgärder kan ge en bättre miljö på äldreboendet.

Annons
Källbogården i Surahammar.

 I november 2013 riktade Inspektionen för vård och omsorg, IVO, skarp kritik mot vården och omsorgen på Källbogården.

Socialnämnden har satt upp ett mål som innebär att minst 70 procent av de boende ska vara mycket nöjda med omsorgen som helhet och att samtliga boende ska vara mycket nöjda med personalens bemötande.

Minst 60 procent ska vara mycket nöjda med hur man tar hänsyn till deras önskemål och åsikter och minst 55 procent ska vara mycket nöjda med sin sociala samvaro och med de aktiviteter som erbjuds.

I april förra året beslöt IVO att göra en utredning av en av avdelningarna på Källbogården efter rapporter om missförhållanden.

Vid ett antal inspektioner framkom att det fanns långvariga konflikter i personalgruppen som arbetsledningen inte lyckats komma tillrätta med.

Arbetet med att åtgärda problemen har redan påbörjats och under 2014 ska personalen träffas regelbundet för utvärdering.

En del av arbetet organiseras om.

Personalmotsättningar ska också upp till ytan. Samarbetet med anhöriga ska bli bättre och all personal ska vara införstådd med vilka rutiner som gäller.

I maj får de boende säga sitt i en utvärdering. Även personalen intervjuas då.

Mer läsning

Annons