Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ekonomin neråt för Sura församling

Sura församlings ekonomiska resultat beräknas bli sämre 2011 än årets förväntade resultat.

Annons

Det framgår av den budget som fastslogs på kyrkorådets möte i tisdags. Det försvagade resultatet beror på minskade kyrkoavgiftsintäkter och stora engångskostnader för renovering av Källmoragårdens kök och att församlingshemmets fasader ska målas om.

2011 års resultat är budgeterat till drygt en halv miljon kronor minus, vilket är nära 900 000 kronor sämre än budgeterat resultat 2010.

Målet för församlingen är att det egna kapitalet minst ska uppgå till cirka 10 miljoner vid 2013 års slut och församlingens bedömning är att målet nås trots att ekonomin svänger kraftigt nedåt just nu. Detta tack vare några tidigare ekonomiskt starka år och att det egna kapitalet kommer att stärkas ytterligare under 2010.

På kyrkorådets möte fattades också beslut om att anställa Carina Gustafsson som ny vaktmästare med tillträde 1 november. Hon efterträder Nils-Erik Hjelmer som går i ålderspension i januari 2011.

Behållningen av årets julauktion beslutades gå till Majblommeföreningen i Surahammar.

Församlingen har köpt in en ny åkgräsklippare för 139000 kronor plus moms eftersom den gamla havererade och inte lönade sig att reparera.

Annons