Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick göra sitt eget pris

Ann Nilson funderade när hon gjorde tårtan vad som behövdes för att bli årets företagare. Då hade hon redan blivit utsedd.

Annons
Ann Nilson skär upp tårtan som hon själv bakat. I bakgrunden företagarnas ordförande Håkan Freijd.

När Kent Sjöström, näringslivsansvarig på Hallstahammars kommun, ringde till Håkans hembageri och beställde den traditionella tårtan som överlämnas till årets företagare gjorde han det med en liten räv bakom örat.

Han frågade om Ann Nilson kunde rekommendera någon tårta som hon tyckte var god. Då blev det en Carl-Gustaf-tårta och för första gången hade årets företagare själv valt sin tårta.

– Jag har aldrig blivit så överraskad i hela mitt liv, sa Ann Nilson när hon skär upp tårtan, som tillsammans med blommor och ett diplom, överlämnades av företagarnas ordförande Håkan Freijd och kommunalrådet Katarina Pettersson.

Håkans hembageri ägs av Ann Nilson och hennes syster Marie Skibola, som inte fick ta del av överraskningen eftersom hon var sjuk. De är andra generationen som driver bageriet. Den tredje är redan inne i verksamheten.

”Ann och Marie är båda mycket goda förebilder för ett lyckat generationsskifte, där föräldrarna överfört sin hantverksskicklighet och sitt affärsmannaskap till en kommande generation”, motiverar Företagarna valet.

Annons