Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flyende man dömd

Trots att den civilklädde polismannen drog sitt tjänstevapen fortsatte den 22-årige Ramnäsbon att försöka fly från polismannen.

Annons

Det var i slutet av oktober förra året som Ramnäsbon var på McDonalds i Skrapan i Västerås tillsammans med en kompis. En civilklädd polis hade ögonen på de båda eftersom han tyckte att Ramnäsbons sällskap såg ut som en person som var efterlyst.

När polismannen kom fram till de bådas bord och bad dem legitimera sig så tog Ramnäsbon till flykten. Polismannen tog upp jakten.

När Ramnäsbon började gräva i en medhavd väska drog polismannen sitt tjänstevapen och uppmanade Ramnäsbon att stanna.

Ramnäsbon fortsatte att springa, samtidigt som han kastade något när han rundade ett gathörn. Polismannen trodde det var narkotika.

Det var sedan en person ur allmänheten som fick stopp på Ramnäsbons flykt och kunde överlämna honom till polismannen och tillskyndande polispatruller.

När polismannen gick tillbaka till platsen som Ramnäsbon kastat något hittade han en svart kniv.

Ramnäsbon nekar till att ha kastat något. Han menar att polismannen måste ha förväxlat honom med någon annan springande person.

Han säger sig inte ha förstått att mannen som förföljde honom var polis utan han trodde det var någon som var ute efter att bråka med honom och kamraten.

Tingsrätten valde dock att tro på polismannens vittnesmål och dömde Ramnäsbon till 1200 kronor i böter för brott mot knivlagen.

Annons