Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företag från Kolbäck fick inte betalt Då tog man varor för över 120 000 kronor

När Kolbäcksföretaget Aros Berg AB inte fick betalt för sitt arbete tog man saken i egna händer. Man åkte till butiken som var skyldig dem pengar och hämtade ut varor för över 100 000 kronor.

Annons

Varuthämtningen ägde rum hos företaget Bragozz, som numera har gått i konkurs och drivs av en konkursförvaltare. Förutom byggentreprenader drev Bragozz AB en butik där man sålde kläder och kakel.

Sommaren 2010 anlitade Bragozz AB företaget Aros Berg AB i Kolbäck för att utföra sprängningsarbete. Men Aros Berg AB fick aldrig betalt för sitt arbete. En dag i slutet av mars 2011 klev två representanter från Kolbäcskföretaget in i Bragozz butik. De plockade ihop varor för drygt 120 000 kronor, däribland golvvärmeslingor, verktyg, och kläder. Därefter sa Aros Bergs representanter åt den anställde i butiken att skriva under ett ordererkännande av varorna. Den anställde ifrågasatte personernas agerande men uppfattade situationen som hotfull, och gjorde som han blev tillsagd.

Bragozz AB polisanmälde händelsen, men eftersom ett ordererkännande skrivits ut kunde brott inte styrkas. Man skrev också flera brev till Aros Berg AB där man uppmanade företaget att betala för de varor som de tagit med sig från butiken. Kolbäcksföretaget vägrade och svarade att man bara hade ”kvittat” skulden för sprängningsarbetet.

Bragozz AB gick då till domstol för att få betalt för varorna. Det visades sig vara en bra idé. Tingsrätten anser inte att Aros Berg AB kan åberopa kvittningsrätten i det här fallet och dömer därför Aros Berg AB att betala varornas värde samt Bragozz AB:s konkursbos rättegångskostnader.

VLT har sökt Aros Berg AB, utan framgång.

Mer läsning

Annons