Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt fängelse för knivhugg

Hovrätten ändrar inte domen mot en Kolbäcksbo som förra året stack kniven i en Västeråsare.

Annons

Det var för drygt ett år sedan som Kolbäcksbon, som då var bosatt i Västerås, blev uppringd av en kvinna som bad honom komma till en fest sedan hon blivit antastad av den senare knivskurne Västeråsaren.

När Kolbäcksbon kom dit uppfattade han som läget lugnt och började delta i den rätt blöta festen.

Lite senare hamnade Västeråsaren i bråk med festens arrangör. Arrangören, som är en barndomsvän med Kolbäcksbon, kom i underläge. Då blandade sig Kolbäcksbon sig i och ska enligt både hovrätt och tingsrättens bedömning ha huggit Västeråsaren i ryggen med en kniv.

Själv menar Kolbäcksbon att han bara klippt till Västeråsaren och att han av våda kan ha stuckit kniven i honom. Han menar också att det var en nödvärnssituation eftersom barndomsvännen hölls fast av Västeråsaren.

Såret i Västeråsarens rygg var 3,5 cm långt och 4 cm djupt.

För det här dömdes han till åtta månaders fängelse. Att rätten underskred minimistraffet på ett års fängelse för grov misshandel berodde på Kolbäcksbons unga ålder.

I sin överklagan till hovrätten ville Kolbäcksbon antingen bli frikänd eller att brottet skulle bedömas vara en ”normal” misshandel och därmed slippa fängelse.

Nu anser en enig hovrätt att tingsrätten gjort en helt korrekt bedömning och fastställer straffer för Kolbäcksbon.

Kolbäcksbon ska också betala ett skadestånd på 12¿000 kronor till Västeråsaren.

Annons