Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågetecken kring kanalens framtid

Strömsholms Kanal AB hade en tuff sommar. Kanalen var stängd flera veckor och intäkter uteblev. Frågan är: hur ska bolagets verksamhet se ut i framtiden?

Annons
Vad månde bliva? Strömsholms kanal har vackra omgivningar, men hur ska de kunna utnyttjas bäst?    foto: jackie meh /arkiv

Förre vd:n Hans Eriksson, numera Engstrand, klev av för någon månad sedan och kommer i fortsättningen att fungera som ett slags konsult till kanalbolaget kring utvecklingsfrågor. Någon ny vd är inte anställd och därför leds bolaget för närvarande av styrelseordförande Catarina Pettersson, till vardags kommunalråd i Hallstahammar.

– Vi behöver ställa om inför framtiden och fundera på hur vi ska kunna matcha nya behov. Innan vi har diskuterat frågorna ordentligt har vi valt att inte utlysa tjänsten som vd. Det lär väl bli framåt våren, säger hon.

Besökarna till kanalen kommer i allt större omfattning landvägen – och inte sjövägen – och Catarina Pettersson menar att ägarkommunerna och näringslivet behöver samarbeta för att visa upp kanalen och dess omgivningar från landsidan.

– Det görs ett gott arbete kring hantverksbyn och av Schenströmska i Ramnäs. Sedan har vi den nya campingen där som förre vd håller på att anlägga. I Hallstahammar har vi Skantzenområdet som ju egentligen är kanalens hjärta. Så det finns bra saker redan men också en stor utvecklingspotential.

Hon har också en viss förhoppning att få med kraftbolagen på båten.

– Jag tror att det skulle vara bra reklam för dem att stötta kanalen, som delägare eller sponsor. Det visar på ett engagemang för miljön och kanalen. Frågan är ställd men än har de inte nappat. Men vi ska fråga igen, säger Catarina Pettersson.

Mer läsning

Annons