Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gatutvist löst med förlikning

Gatan i Strömsholm är färdig och tvisten mellan kommunen och entreprenören löst. Det blev en förlikning till slut.

Annons

I april i år beslöt Hallstahammars kommun att hålla inne med betalningen till Tumbo Schakt. Detta efter att entreprenören utfört arbete på en gata och en cykel- och gångväg i Herrskogen i Strömsholm.

Kommunens företrädare menade att företaget hade tagit för mycket betalt och att de inte hade redovisat sina kostnader på ett bra sätt.

Nu har de bägge parterna kommit överens i en förlikning. Tumbo Schakts företrädare Gustaf Wånggren vill inte säga exakt hur lösningen ser ut.

– Det blir mindre pengar som betalas ut. Så är det alltid vid förlikningar.

Från Hallstahammars kommuns sida är man nöjda.

– Vi har kommit överens om vad som är extra och vad som ingår i det ursprungliga kontraktet, säger Kjell Jacobson, teknisk chef på kommunen.

Arbetet på lokalgatan är klart och cykel- och gångvägen färdigställd. Men relationerna mellan Tumbo Schakt och kommunen är fortsatt kyliga.

– Det har varit en ganska tung process, säger Kjell Jacobsson.

Kommer ni att anlita det här företaget i framtiden?– Jag kan inte diskvalificera något företag på förhand. Det får vi se.

Tumbo schakts företrädare tycker att det är naturligt att det blev diskussioner kring avtalet. Det är ganska komplexa avtal och det är inte konstigt om man har olika åsikter, säger Gustaf Wånggren.

Mer läsning

Annons