Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Glömde låsa - tjuvarna slog till

När de tränande idrottslagen i idrottshallen och ishallen glömde låsa omklädningsrummen slog tjuvarna till.

Annons

Flera av de idrottande inom ishockey och innebandyn i Surahammar blev på måndagskvällen bestulna på telefoner och andra värdesaker när de tränade.

- Det var många nya julklappar som försvann. Lagen hade glömt att låsa om sig när de tränade. De har inte hänt tidigare, berättar vaktmästaren Jan-Erik Hellbom på Surahammars kommun.

Polisen har hittills fått in fyra anmälningar där tjuvarna bland annat tagit tre nya Iphone 5 telefoner. Men det var inte bara värdesaker som försvann, många blev också av med märkeskläder.

En person som förvarade sina värdesaker inlåsta i sin bil blev också bestulen. Tjuvarna tog helt enkelt bilnycklarna som fanns i byxfickan i omklädningsrummet, gick sedan ut och öppnade bilen där de tog en mängd saker.

- I ishallen har de tränande laget sett två personer som de inte kände igen. Om de har koppling till det som hänt vet vi ju inte. Men tjuvarna verkar veta vad de gör. De som förlorade sina telefoner har ju spårningsmöjligheter, men telefonerna har varit avstängda sedan de stals, säger Jan-Erik Hellbom.

Kommunen uppmanar nu lagen som tränar i hallarna att se till att omklädningsrummen är låsta.

Mer läsning

Annons