Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grandin lämnar SD i protest

Hallstahammars fullmäktiges ende kvarvarande Sverigedemokrat, Ove Grandin från Kolbäck, begär nu utträde ur partiet.

Annons
Ove Grandin ordförande Sverigedemokraterna Hallstahammar

– Partiet i Västmanland-Dalarna består av ett gäng egoistiska lögnare, myglare och brottslingar, skriver Ove Grandin i sin urträdesbegäran.

– Ärlighet och rättvisa är vad SD och jag står för, sa jag när jag presenterade mig i kommunfullmäktige i Hallstahammar. Ingenting av det har de här personerna stått för, skriver han vidare och räknar upp ett antal företrädare för partiet i Västmanland och Dalarna.

– Det här är påståenden som det inte finns några belägg för, säger Marie Edenhager, ordförande för distriktet Västmanland-Dalarna och ledamot i partistyrelsen är en av de personer som Ove Grandin namnger i sitt brev.

Ove Grandin har inte varit nådig i sin kritik mot de interna förhållande i Sverigedemokraterna i Västmanland och Dalarna.

Den här kritiken har gjort att han blivit föremål för en internutredning i distriktets medlemsutskott. En utredning som skulle kunnat leda till en uteslutning eftersom Ove Grandin anses ha agerat grovt partiskadligt.

– Det stämmer att det har inletts en sådan undersökning eftersom han har offentligt yttrat saker som är skadliga för partiet och som det inte finns några belägg för, säger Marie Edenhager.

– Nu behöver vi inte fortsätta med den processen när han bestämt sig för att lämna partiet.

Ove Gradin är ju inte den förste som hoppar av eller utesluts. Varför råkar SD ständigt ut för sånt?

– Vi är ett parti med växtvärk. Vi försöker hitta personer som kan axla ansvaret, men i det sökandet har det ibland blivit fel.

VLT har på olika sätt försökt nå Ove Gradin för en personlig kommentar till avhoppet utan att lyckas nå honom.

Mer läsning

Annons