Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kan efterträda Fröberg

Det blir med största sannolikhet kommunstyrelsens vice ordförande, Tobias Nordlander, som tar över jobbet som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd om Socialdemokraterna behåller makten i Surahammar efter valet i höst.

Annons

I söndags kväll kom det överraskande beskedet att Britt-Inger Fröberg lämnar uppdraget som kommunstyrelsens ordförande i samband med valet i höst.

Förslaget som efterträdare vid blev däremot ingen överraskningen. När Tobias Nordlander, 38, trädde in i kommunpolitiken för sex år sedan var det som påläggskalv till det politiska toppjobbet i kommunen.

- Jag är hedrad att få frågan, sedan är det upp till medlemmarna vid kvällens möte att säga om de vill ha mig, säger Tobias Nordlander.

Hur ska Socialdemokraterna lyckas att vinna valet?- Genom att föra en dialog med kommuninvånarna, lyssna och föra fram vårt budskap.

Kan du tänka dig samarbeta med Vänsterpartiet eller något annat parti för behålla makten i kommunen?- Inget är aktuellt just nu. Men jag stänger inga dörrar för ett samarbete.

Mer läsning

Annons