Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hårt angrepp mot regeringen

Landstingsrådet Kennet Östberg (S) som första Maj-talade i Surahammars hembygdspark, förlöjligade regeringens arbetsmarknadspolitik i sitt tal.

Annons
Tåget går. Omkring 200 personer deltog i årets första maj-tåg i Hallstahammar. Längst fram gick kommunalrådet Catarina Pettersson (S) och årets talare, riksdagsmannen från Surahammar, Olle Thorell (S).

– Det enda regeringen säger till Arbetsförmedlingen är att se till så att de arbetssökande söker så många jobb som möjligt. Det gör att vi får barnskötare som söker juristjobb på landstinget, sa Kennet Östberg, innan han presenterade Socialdemokraternas förslag för att knäcka arbetslösheten.

– Vi kommer att införa en 90-dagarsgaranti för ungdomar. Den innebär att ingen ung människa ska behöva gå utan jobb, praktik eller utbildning mer än 90 dagar.

Östberg ville också skrota Fas 3 som han menar har stäng in människor i utanförskap.

Ett par mil därifrån i Folkets hus i Hallstahammar höll riksdagsmannen från Surahammar ett nära på identiskt tal. Thorell menade att valets viktigaste frågor är jobb och utbildning och uppmanade publiken att inte låta sig luras att tro att valet handlar om något annat.

– Borgarna vänder kappan efter vinden när de märker att vindarna blåser åt vårt håll, men kom ihåg att det var de som sänkte skatten med 134 miljarder, det var de som raserade a-kassan och sjukförsäkringen och det är de som sitter handfallna när arbetslösheten biter sig fast och skolresultaten sjunker, sa Olle Thorell.

Mer läsning