Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husbilspengarna gick till bedragare

Hallstahammarbon köpte en husbil på Blocket. Men när handpenningen betalats gick det inte att få tag på säljaren. Nu misstänks en 37-årig man för bedrägeri.

Annons

Det är polisen i Kronoberg som håller på att nysta upp en bedrägerihärva som en 37-årig man tros ligga bakom, skriver Smålandsposten. Mannen misstänks ha lurat minst sju personer som betalat i förskott för fordon som 37-åringen låtsats sälja. I själva verken ägde inte 37-åringen bilarna han satt ut annonser om.

- Han var trovärdig och duktig på att prata i telefon om bilen, ska en av de drabbade ha sagt i polisförhör enligt Smålandsposten.

Värst drabbad är en Hallstahammarbo som nappade på en annons om en billig husbil. Mannen betalade 43 000 kronor i handpenning till 37-åringen, men när pengarna väl hade kommit in på den misstänkta bedragarens konto gjorde han sig onåbar.

37-åringens bank reagerade dock på de märkliga transaktionerna på kontot, skriver tidningen. Stora summor hamnade på det nyöppnande kontot och flyttades samma dag. 37-åringen ska också ha använt postväxlar för att ännu snabbare kunna plocka ut pengarna.

Annons