Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invigning av nya elementfabriken

Det kan bli fler investeringar i Brånsta, Det lovade Skandinaviska byggelements VD när den nya fabriken invigdes på torsdagen.

Annons
Idag har elementfabriken 10-talet anställda, men det ska bli 15 inom kort.

Peabägda Skandinaviska byggelement slog på stort för kunder, entreprenörer och konkurrenter när de invigde den nya fabriken för prefabricerade betongelement eller håldäck som de kallas till vardags.

– Det här är startskottet för ett nytt koncept. Tidigare har vi tillverkat element för bostäder i och med starten här gör vi element även för kontor och industrier, berättade Inge Andersson, vd för boblaget.

Idag har fabriken 10-talet anställda. När produktionen är i full gång ska man vara 15 personer.

– Vi har en sådan bra utveckling i företaget så det finns goda förutsättningar för nya investeringar i den här fabriken och i våra övriga fem fabriker, lovade Inge Andersson.

Idag har man en produktionslinje i gång. Men förberedelserna är redan gjorda för att snabbt kunna bygga en andra linje bredvid den nuvarande.

– Det är fantastiskt roligt att Peab uppräckte Hallstahammars fantastiska läge när NCC slog igen sin fabrik här, konstaterade kommunalrådet Catarina Pettersson som fick äran att inviga fabriken.

Det produceras inte bara element i Brånstafabriken utan även pålar. Dessutom har Peab Asfalt sitt lokalkontor där.

Karl Gunnar Karlsson, Peab Industri, Catarina Pettersson, kommunalråd, visas av Andreas Skogh hur man sköter maskinen som lägger armeringen.

Mer läsning